torsdag 27. august 2020

Jan Erik Fjell: Gråsonen (Krim)

 Gråsonen

En pensjonert Kripos-etterforsker, Harald Uteng, har tatt kontakt med en journalist angående en pod-cast om et drap som ble begått i 1991. Den 17årige Malin Rekve ble drept, og den antatte drapsmannen ble tatt og fengslet. Men før pod-casten er ferdig, blir Uteng funnet druknet. 

Anton Brekke, som var ung aspirant da mordet på Malin skjedde, jobbet da under Uteng. Han får mistanke til at Uteng var på sporet av noe som ville endre den gamle saken. Det er svært uvanlig at han ville bli med på en pod-cast hvis han ikke hadde noe seriøst og oppsiktvekkende å komme med. Sammen med Magnus Torp starter han ny etterforskning i Aremark, der drapet hadde skjedd.

Mange personer trekkes inn i saka. Blant anna Emily, Glenn og Aslak,  som jobber på en butikk i Aremark. Nå skal de utvide i håp om flere kunder. Emily har på følelsen at noen lurer på henne. Vi møter også bygdas millonær, Adrian og hans kone Sandra. De var begge nære venner av Malin.

Historien går fram og tilbake mellom 1991 og nåtid, med korte effektive kapitler, noe jeg liker.  Anton Brekke underviser nå på politihøyskolen, og foredrar om gråsoner i etterforskning. 
Samarbeidet mellom Brekke og Torp fungerer godt, men da Brekke tar noen avgjørelser som ligger i gråsonen av hva som er tilrådelig politiarbeid, reagerer Torp.  Brekke viser til hvordan Harald Uteng ble en mentor for ham for 30 år siden.  

Miljøet er landsbygda, skogen og småbyen, ikke det mest spennende i utgangspunktet. Historien er verken forrykende eller særlig spennende, men tar seg opp mot slutten.  Jeg har lest alle bøkene til forfatteren, men denne må jeg nok si ikke er på høyde med de andre. Helt grei krim, men hadde forventet meg mer.    

Capitana
2020
349 sider
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Fjell pleier å ha mye mer snert i krimmen sin enn dette her, er enig med deg, dette var ikke særlig spennende :)

    SvarSlett