torsdag 3. september 2020

Arne Svingen: Min sønn (Serie inspirert av De ti bud)

 

Dette er andre boka i serien som er bøker inspirert av De ti bud. Denne gang er det fjerde bud som gjelder; Du skal ære din far og din mor.

Jorunn er langtidssykemeldt. Hun er søvnløs, og ligger og ser på forfallet i huset der hun bor sammen med sønnen Ronny på seksten år. Naget etter noe å spise holder henne våken, og til slutt står hun opp. Da oppdager hun at Ronny nettopp har kommet hjem, alt for seint på natta. Hun blir stående og observere ham, og ser at han har blod på genseren og hendene. Sjokkert vender hun tilbake til senga. Hva har skjedd?

Neste dag er alt tilsynelatende helt vanlig, men klæren til Ronny er forsvunnet.

Men så hører hun at en dame i nabolaget er funnet drept. Den gryende angsten for at sønnen er kommet bort i noe alvorlig, gir seg ikke. Forholdet mellom de to er noe skjørt, så hun tør ikke spørre ham ut, Hva kan hun gjøre ?

Det er Jorunns frykt og ønsker om å skåne sønnen det handler om. Hun setter igang sin egen etterforsking, noe som fører til mye komikk midt i alvoret. Og det er ikke fritt for at hun gjør mer skade enn å rydde opp i saka.

Arne Svingen skriver lett og godt, og den korte boka, (som såvidt overgår  de fastlagte 150 sider) er raskt lest. Du skal ære din far og din mor er det fjerde bud, men er det det som skjer her?


Vigmostad Bjørke
2020
158 sider
Leseeksemplar fra forlaget

1 kommentar:

  1. Nei, er min første innskytelse, stilte meg det samme spørsmålet. Likte romanen godt, herlig å lese noe "enkelt" innimellom :)

    SvarSlett