onsdag 23. september 2020

Linda Lund Nilsson: Kjære bestemor. Alt vi aldri snakket om- Roman (Sakprosa)






Linda Lund Nilsson, bestemte seg for å nøste i bestemorens historie, en historie som forteller hvordan fortielse og familiehemmeligheter kan gå over til neste slektsledd, nærmest som arvesynden. Det startet med et brev til bestemoren, som hun planla å publisere før bestemoren døde. Men etter hvert som hun dykket ned i familiens historie, ble hun i tvil om dette var riktig. Derfor ble ikke boka utgitt før etter bestemorens død.

Minnene om en trygg barndom der bestemoren alltid var det der for henne når de møttes, viser seg å ha undertoner som den lille jenta etter hvert legger merke til. Hvorfor det ligger en kjølighet mellom bestemoren og moren, hvorfor det aldri snakkes om fortida.

Det er en bok om vanskelige oppvekstkår for både bestemoren og moren, noe som har ført til fortielser og uoppnådde drømmer. Forfatteren avdekker flere hemmeligheter, der svik og fravær har påvirket familien.
En ærlig og åpen fortelling fra et familieliv som sikkert ikke er så helt ulikt mange andre. For noen hemmeligheter som det ikke er ønske om å trekke fram i dagen, vil vi finne i de fleste familier.
 

 
Gyldendal
2020
238 sider
Lånt på biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar