tirsdag 29. september 2020

Sigbjørn Mostue: Den siste magiker (Fantacy, ungdom) Bokhyllelesing september.

 


Temaet for Bokhyllelesing i september er å lese en bok i en kategori jeg sjelden leser. Da jeg leser lite fantacy og dystopi, måtte jeg lete i bokhyllene om det fantes noe aktuelt for temaet denne måneden. Og der fant jeg denne ungdomsboka, som jeg ikke har lest før. 

Simen bor på Kløfta, har kameratene Anders og Even, og er forelsket i Margrete. Hjemme har han lillesøster Solveig, og foreldre som krangler, alltid. Storebroren er i militæret. I nabolaget bor en original, som de kaller Indianeren. En dag kaster guttene en stein mot huset hans, og knuser en rute. I flukten tilbake, faller Simen og skader ankelen sin. Da han våkner opp ligger han på stua til Indianeren. Stua er full av bøker og rare ting, og Simen syns det er koselig der. Bedre enn hjemme. Rart at alle andre syns det er bare rot og søppel i huset. 

Det viser seg at Indianeren, som heter Greger, er en hyggelig mann, men han er også en merkelig mann. Han er den siste magikeren, og trenger en til å ta over etter han. Han har valgt Simen, på grunn av fantasien hans. Greger vil at han skal begynne som lærling med et samme. I en kjeller, under huset, ligger store saler, der magiske hemmeligheter er skjult. Både skremmende og spennende. Simen lærer magiske knep, og overrasker seg sjøl med iveren etter å lære mer. Samtidig må Simen skjule for vennene og foreldrene at han har kontakt med Greger. 

Greger vet at de har kort tid, for det skjuler seg en kraft, Nimrod, som er på jakt etter den siste magikeren. Det er viktig å finne en ny magiker før Nimrod innhenter dem. Simen skjønner at hvis Greger er utsatt for Nimrod, vil også han være det. En skremmende tanke.

Her skjer det mye uforklarlig, mye trolldom og fantastiske hendelser.  En utrolig spennende historie, med en slutt som selvfølgelig måtte føre til flere bøker. Det er blitt en trilogi om Simen og magien. Mostue har taket på dystopi for ungdom!

Cappelen Damm
2010
288 sider
Egen bokhylle

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar