onsdag 14. oktober 2020

Wenche Mühleisen: Redd deg selv, lille hjerte(Roman)

 Redd deg selv, lille hjerte - 
   Wencke Mühleisen

For tjue år siden var hun utro, men de fant sammen igjen. Nå er han utro mot henne, hva gjør det med et livslangt forhold? 

Erika og Jan har levd et langt, men slett ikke ukomplisert liv, sammen. For tjue år siden hadde hun et sidesprang, som hun i alle år har følt skam over. Men forholdet har stort sett fungert, uten at den store nærheten har vært tilstede. På en feriereise i Trieste, forteller Jan at han har vært utro over lenger tid. Med en yngre kvinne. Han ønsker likevel å fortsette ekteskapet med Erika, med elskerinnen på si. Erika føler at hun er totalt sviktet. Hun har behov for nærhet og intimitet, og blir i stedet henvist til ensomhet og forlatthet. Hele tilværelsen faller sammen. va Hun grunner på hvilken type Jan har falt for, og hvorfor. Er hennes erotiske utstråling borte?

 De kontakter en ekteskapsrådgiver, og det er gjennom disse møtene vi blir kjent med Jan og Erikas følelser etter bruddet. 

Mühleisen tar for seg sex eller fravær av sex i fremskreden alder, og hvilke faktorer som spiller inn når en av partene kanskje ikke har lyst å ha sex lenger. Erika må tenke tilbake på den tida da de fant tilbake til hverandre etter hennes utroskap. Har Jan hatt de samme smertefulle følelsene den gang?  Har det turbulente forholdet strandet på grunn av dette?

Det er en roman som handler om hvordan mennesker i alle aldre reagerer når de blir alene etter et samliv som har vart en tid. Men det handler særlig om eldre som blir sviktet, både den som bedrar og den som blir bedratt. 

Redd deg selv, lille hjerte er en vakker liten roman. Gyldendal
2020
151 sider
Lånt på biblioteket

4 kommentarer:

 1. Enig med deg, denne er vakker. Jeg har og hørte på Wenche Muhleisen snakke om boken på biblioteket i forrige uke, en utrolig flott prat, og en flott dame, respekt!

  SvarSlett
 2. Venter på boken fra biblioteket. Gleder meg til å lese den.
  Enig med Tine i at Mühleisen er en flott dame. Hun er en av de rå damene som er inspirerende.

  SvarSlett
 3. Jeg likte også denne boka godt.

  SvarSlett
 4. Unknown er meg Anita/Artemisias verden. Min macboook har tatt kvelden, så jeg logger meg inn fra en annen maskin inntil jeg har skaffet meg ny maskin eller iPad.

  SvarSlett