torsdag 26. november 2020

Merete Junker: Lillemann ildebrann (Krim)


I denne boka møter vi Brage på 13 år. Han har flyttet sammen med moren sin , og har ikke fått nye venner. Han ønsker seg en katt, og da han finner en katt i nabolaget, tilbringer han mye tid sammen med denne i et tomt nabohus. Moren, Bettina, tror han tilbringer fritida sammen med en venn, Kyrre, men vet ikke at det er katta som har fått navnet Kyrre. En kveld sovner Brage i det ubebodde huset, og blir vekket opp av at en mann er i ferd med å tenne på huset.  Brage blir slått ned og fjernet fra huset. Ingen skjønner hvor det er blitt av ham, og politiet ved etterforsker Eline Torp kobles på saka.  

Parallellt leser vi om miljøgründer Magnar Moe-Hansen, som nettopp er forlatt av kona og sine to døtre, da hun oppdager at han er utro. Han har bestemt seg for å vinne henne tilbake, men må først kvitte seg med noen problemer han har rotet seg opp i. Han er en sjølsikker mann, utad både vellykket og velstående. Men innerst inne er han både usikker og følsom. Han elsker døtrene sine, og sakner et trygge familielivet. 

Boka er bygd opp av korte kapitler, der vi følger etterforskningen etter trettenårige Brage, og blir kjent med de ulike personene som har betydning for saka. Ikke alle forbrytere er like kalde og ufølsomme. 

Lettlest, velskrevet og passe spennende.  Jeg likte godt måten boka er bygd opp. Der meste virker så opplagt, men likevel bygger det seg opp mot en spennende avslutning.  Jeg koste meg med denne kriminalhistorien, passe underholdning et par vinterkvelder, med levende lys og pepperkaker.Liv forlag
2020
239 sider
Lånt på biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar