mandag 30. november 2020

Oppsummering november 2020Norske bøker

Øystein Bjørge: Mødre i motvind (Fortelling om sterke kvinner på 1700-tallet).2020

Merete Junker: Lillemann ildebrann (Krim) 2020

Utenlandske bøker 

Soudabeh Alishahi: En vakker dag  2020 Iransk roman

Isabel Allende: Over havet  2020 Chilensk roman

Iben Mondrup: Tabita 2020 Dansk roman 

Ocean Vuong: Natthimmel med kulehol, 2020 Vietnamesisk diktsamling Artemisias diktutfordring

Doris Lessing: Det femte barnet. Bokhyllelesing november 


Flere bøker ligger og venter på meg, men jeg tar litt etter hvert nå.  For denne måneden ble det lite lesing, lite blogging. Min mann har fått en alvorlig sykdom, noe som krever sitt, og samtidig skjer det store endringer i livet til mitt barnebarn med autisme. Dette har påvirket hverdagen. Vi må ta en dag om gangen og leve så godt vi kan.

Fikk med meg en julekonsert i Vår Frues kirke, Stille natt, hellige natt. Bare 50 personer i den store kirka, og egentlig godt  sitte alene langt fra folk og bare lytte til musikken og sangen. Og utenfor møtte det meg en julepyntet by.  Litt adventsstemning kan være godt å få med nå, sjøl om det blir annerledes enn vanlig.7 kommentarer:

 1. Trist med din mann og omveltningene for ditt barnebarn. Da kan det være godt med en stund alene i kirken. Jeg håper at det er gode dager også.
  Jeg har kun lest Vuong og Lessing av "dine bøker". Vuongs bok berører meg. Har du lest hans roman?

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke lest romanen, men bibliotekaren anbefalte den. Sender meldinger til biblioteket når det dukker opp noe jeg ønsker å lese, og det fungerer bra. Skal lese enkel litteratur framover, og nyte lys og varme i adventstida.

   Slett
 2. Trist å høre om mannen din, Åslaug. Og sikkert tøft for barnebarnet med store endringer i livet. Viktig å ta vare på seg selv også i slike stunder og det virker som du har gjort.

  Av bøkene har jeg lest diktsamlingen til Vuong og sier det samme som Augusta, romanen hans anbefales på det sterkeste også.

  Skal i gang med Tabita og den ser jeg frem til.

  Ønsker deg og dine gode dager fremover.

  SvarSlett
 3. Iben Mondrup står på mi leseliste etter at bokhandleren snakka varmt om den på eit bokmøte nyleg. Håper du har det bra tross omveltninger i eget, din manns og barnebarns liv. Ta vare på deg sjølv <3

  SvarSlett
 4. Det er tøft når livet gjør en kuvending, håper du har noen fine dager tross utfordringene. Jeg har lest Tabita av dine denne måneden, og bestilt Det femte barnet på biblioteket, etter jeg leste din omtale.
  God desember Åslaug!

  SvarSlett
 5. Så trist med din mann. Håper det går bra med ham og deg og barnebarnet.:)
  Har lest Det femte barnet, ellers ingen av dine.
  Fint at du fortsatt er med i diktsirkelen:)
  God desember til deg Åslaug:)

  SvarSlett