tirsdag 29. desember 2020

Geir Tangen: Vargtimen (Thriller)

 Oi, oi, dette ble en dag der ingenting annet enn lesing ble aktuelt. Da den nye boka til Geir Tangen dalte ned i postkassa var jeg solgt, for dette var spennende saker!

Det starter med at en jogger finner en femten år gammel jente hengende i et tre i skogen, langt fra folk. Alt tyder på sjølmord. Etterforskningsleder Gabriel Fjell får saka, som viser seg å ikke være enestående, da flere ungdommer søker samme utvei. Det viser seg at et hemmelig nettspill er på gang, der de unge blir lovet frelse, et lys i mørket og evig sjelefred om de følger spillet dag for dag i 57 dager, for så å begå sjølmord. Rastløse og søkende ungdom griper agnet. 

Helsesykepleier Makena Svendsen er samboer med Gabriel Fjell. Hun arbeider ved Ungdommens Helsestasjon, og møter daglig mange av de som sliter med ulike problemer. Mange trenger bare noen å snakke med. Det blir naturlig for Gabriel og Makena å snakke om det som skjer i det lille samfunnet, og etter hvert blir de trukket inn i et scenario som ingen klarer se konturene av. 

Dette ble som sagt svært spennende. Mange aktører dukker opp, både innen politiet og i helseetaten, og disse blir både ekte og troverdige. Underveis følger vi en tragisk familiehistorie som starter i 2005, og som selvfølgelig har betydning for oppklaringen av sakene. Denne ligger som en liten undertone gjennom hele romanen.

Tangen har tatt for seg et viktig tema i denne thrilleren. Et tema som fremdeles er tabubelagt, til trass for at det i perioder dukker opp sjølmordsbølger på ulike steder i landet.  I etterordet i boka viser han til hvorfor han velger dette temaet, der han har tatt utgangspunkt i Blue Whale Challenge, en nettutfordring som visstnok ikke er avslørt som myte eller realitet, men som har ført til at en jusstudent ble fengslet for å ha utviklet spillet.  Dessuten gir han tips til de som ikke finner mening med livet, om hvor en kan få hjelp.Gyldendal
2021
382 sider
Lest som ikke korrekturlest forhåndseksemplar

1 kommentar:

  1. JA!!! sant den var spennende :) Jeg har også lest, omtale kommer i morgen. Synes han har gitt oss en tankevekkende historie, helt uten dødpunkter.
    Fortsatt god kveld Åslaug :)

    SvarSlett