søndag 3. januar 2021

Jan Boris Stene: Med døden som følge (Krim)


Jeg har lest de tidligere bøkene til Stene, som handler om radarparet Falkener og Wilberg på begynnelsen av 1900-tallet. Dette er bøker i gammel krimstil, nesten som de første krimbøkene jeg las i min ungdom. Da var det disse forfatterne jeg plukket fram fra fars bokhylle: Stein Riverton, Andre Bjerke(Bernhard Borge) og Stein Ståle

Denne gangen er vi i moderne tid, på kreftklinikken ved St. Olavs Hospital, som er arbeidsplassen til forfatteren. Alvorlig syke pasienter som viser seg å være under bedring, dør plutselig. Alexandra, en iherdig ung kreftlege beordrer obduksjon. Men så forsvinner obduksjonspapirene, og ingenting skjer. Alexandra har mistanke til at noe ikke er som det skal, og forbereder samtale med ledelsen. Men på vei hjem fra vakt, blir hun påkjørt av en bil, og føreren stikker av. Hun blir hardt kvestet og ingen vet hvordan det går med henne.

Samtlige ofre viser seg å tilhøre en studie som skal undersøke virkningen av et spesielt preparat, og resultatet av denne studien er viktig for de som er satt til å gjennomføre den. Det gjelder både økonomisk og prestisjemessig.

Vi følger ulike personer innenfor avdelingen, der arbeidsforholdene kommer for dagen, og ikke minst profesjonskampen som er tilstede på sykehuset. Handlingen er lagt til 2020, så det er ikke til å unngå at coronasituasjonen også kommer fram. En spennende grøsser fra sykehusmiljøet, som gjør at en vil se seg over skuldra og mistenke personalet om en blir innlagt på sykehus.

Communicatio forlag
2020
158 sider
Lånt på biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar