fredag 1. januar 2021

Sofie Sarenbrant: Avdeling 73 (Krim)


 Den kvinnelige etterforskeren Emma våkner opp på intensivavdelingen etter en alvorlig rideulykke. Hjemme har samboeren Kristoffer og datteren Ines ventet i fem måneder på at hun skulle våkne fra koma. Kristoffer har fått hjelp av ekskjæresten Hillevi til å passe Ines. Hun har hatt psykiske problemer etter at hun mistet et barn, og tar barnepasset alvorlig.

Emma husker bare bruddstykker fra ulykken, men hun blir mer og mer sikker på at noen forsøkte å skade henne.  Hun føler seg trygg på intensivavdelingen, men når hun blir overflyttet til avdeling 73, føler hun seg utrygg. Hun betror seg til kollegaen Nyllet, som alltid har hatt sterke følelser for Emma, og da han forteller at den saka hun jobbet med da uhellet skjedde, et politidrap, er henlagt, reagerer hun sterkt. Hun ber Nyllet om å gjennoppta saka, og han setter igang en forsiktig etterforskning i forhold til begge sakene. 

Emmas far er tidligere politimann, og skjønner at Emma vil forfølge ulykken, men tviler på om hun har en sak. Han betror seg likevel til kollegaen Gunnar, som avviser at hendelsen var mer enn et uhell. 

En lettlest krim med høyt tempo.  Leseren sitter med en klaustrofobisk følelse mens intrigene øker i omfang. Her er det spenning fra side til side, og slutten blir overraskende og uventet. 

Cappelen Damm
2015
327 sider
Oversatt av Henning J.Gundersen

Lånt på biblioteket

5 kommentarer:

  1. Denne boka har jeg i hylla og har lydboka på ipaden via Bookbites. Har du lest de andre i serien?

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, har ikke lest andre. Og med den slutten denne boka har, fikk jeg lyst til å lese noe tidligere om Emma Skøld.

      Slett
  2. Den der klaustrofobiske følelsen er gull verdt :) Har ikke hørt om verken forfatter eller bok. Jeg har akkurat lest ferdig en annen svensk krimforfatter, og håper at de oversetter flere av hennes bøker.

    SvarSlett
  3. Elsker litterær klaustrofobi så denne skal jeg huske og lete etter på biblioteket. Fullstendig ukjent forfatter for meg. Det er også litt gøy.
    Ønsker deg et godt leseår :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Til Tine og Marianne, hun er ukjent for meg også. Men leser gjerne svensk krim, da det er mye bra der!

      Slett