mandag 15. februar 2021

Jan-Erik Vik: En grav å gå til (Norsk krim)

 

 

"De hadde inngått en pakt om aldri å møtes igjen. Tyve år senere begynner alt å rakne. Vidar reiser motvillig tilbake til sitt gamle hjemsted på Sørlandet. Der treffer han fire venner fra ungdomstiden. De er tvunget til å samarbeide for å skjule en gammel forbrytelse. Nå står de i fare for å miste alt"

Hovedpersonen, Vidar, er en av 5 ungdommer som holdt sammen i skoletida. De bor på Hånes, ved Kristiansand. De er en sammensveiset gjeng, bekymringsløse og glade. Snart er det russetid. Men noe skjer, noe som gjør at de stikker fra hjemstedet så snart de har anledning til det. Avtalen om å ikke møtes har holdt, i tjue år. Nå skal de møtes.

Hovedpersonen, bokas jeg-stemme, har utdannet seg til prest, og er bosatt i Troms. Glenn er elektriker og bor i Stavanger, Den verdensvante Henrik kommer fra Oslo, han er en kjent person innen finans og eiendom. Den eneste jenta i gruppa er Stine, utdannet psykolog. Arne sliter med nerver og drikker mye. Det er dette som bekymrer de andre, for han er blitt noe løsmunnet. Hva kan han avsløre fra fortida?

Det hemmelige møtet mellom de fem blir ikke som forvente, situasjonen forverrer seg, og nå er ingen trygge for hva som kan skje. Det utvikler seg til å bli "høk over høk."

Emil Ribe er politietterforsker, og kjenner Vidar fra studietida i Oslo. Han etterforsker et mord skjedd ved Hånes. Etter hvert fører mange tilfeldige tråder til at Ribe mistenker studiekameraten  for å hemmeligholde viktige spor i saka. 

En krim med mange vendinger. Ikke alt er slik en tror, noe som gir boka spenning. Forfatteren viser stor kunnskap om mennesker i pressa situasjoner, der en til slutt ikke har egenkontroll.  



Vik forlag
2020
265 sider
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Denne var helt ukjent for meg. Men den hørtes spennende ut. Jeg tror jeg må se om de har den på biblioteket. Takk for tips!

    SvarSlett