mandag 8. februar 2021

Romy Hausmann: Elskede barn (Tysk thriller)

 


"En kvinne og en liten jente blir lagt inn på sykehus etter en bilulykke. Den lille jenta forteller at moren heter Lena og at de har flyktet fra en hytte i skogen, en hytte med tildekkede vinduer. En mann hun kaller far har holdt dem fanget der i lang tid. Men marerittet er ikke over, det har akkurat begynt."


Hvem er egentlig Lena? Hun forsvant fra hjemmet for 14 år siden, og ble aldri funnet. Matthias, Lenas far har ventet på svar i 4825 dager. Han får beskjed om at hun ligger hardt kvestet på sykehuset, endelig er hun kommet til rette - men er hun det?

Hannah, den lille jenta blir tatt vare på av sykepleieren Ruth. Men det er vanskelig å få noe ut av henne, hvem hun er, hvor hun bor. Men etter hvert røper hun at de bor i en hytte med sirkulasjonssystem, som sørger for at de ikke blir kvalt. Og hun forteller om en lyd som sier Pamm. "Sånn høres det ut når man knuser kraniet til noen. Og så blir det helt stille."
En marerittaktig historie avdekkes, mørkt og skremmende. 

Lena, Hannah og Matthias forteller historien fra ulike synspunkter. Og så dukker Jasmin opp. Hvem er hun? Her er det personer som beskrives som ekte og troverdige, men kan vi tro på alle? Det er noe som ikke stemmer.

Dette var virkelig en thriller som passet meg. Ingenting er slik du tror. Nye avsløringer kommer på rekke og rad, og det liker jeg. Forfatteren har stor innsikt i menneskesinnet og skriver så det suser! Hausmann debuterer med glans med en finurlig historie som sluker leseren fullstendig fra side en. Originalt er det også. 
 
Hausmann ble født i DDR, der foreldrenes tykke Stasi-mapper førte til flukt til Ungarn, der hun vokste opp. Hun har prøvd seg som forfatter uten å bli antatt gjentatte ganger, men ikke gitt opp. Og takk og pris for det! For denne forfatteren vil jeg lese mer av!

Mange andre har lest boka,blant annet:   bjornebok.,hverdagsnettheartart, og henningbokhylle

Cappelen Damm
2021
418 sider
Oversatt av Rune R.Moen
Lånt på biblioteket


3 kommentarer:

  1. Denne ser jeg fram til. Har den liggende. Godt du likte den:) (skummet bare, men fikk med meg konklusjonen.)

    SvarSlett
  2. Dette høres jo helt rått ut, må sjekke ut om den er å få tak i :)

    SvarSlett
  3. Du skryter også av denne ja. Humm... Jeg leste om boka hos Bjørnebok også, og vi pleier å like de samme krimbøkene. Jeg tror nesten jeg må notere den (også) til biblioteket.

    SvarSlett