tirsdag 20. april 2021

Odd Klippenvåg: En lykkelig gift mann (Noveller)


Klippenvåg skriver godt, også denne gangen. En novellesamling som består av 6 noveller. 

Tykkere enn vann handler om en godt voksen mann som mister faren. Moren døde for flere år siden. Han tar kontakt med søsteren som bor i utlandet, og som nesten ikke har besøkt barndomshjemmet etter at hun dro som ung jente. Da hun omsider dukker opp har han vanskelig for å kjenne henne igjen, og ting kommer for dagen.som forandrer mye. 

Ekteparet som sliter med forholdet, der hun alltid har glattet over i forhold til den humørsyke og misfornøyde mannen. Han forfaller både fysisk og psykisk. 

En mann er hjemme alene da kona er i utlandet etter en krangel, og får besøk av en russisk kvinne som vekker minner fra fortiden. Og et skalldyrselskap utarter seg til å bli skjebnesvangert for forholdet til vertskapet.

Til slutt i novellen Johanna forsvinner, opplever vi sorgen over at ektefellen forandrer seg og går gradvis inn i en tilværelse av glemsomhet , det er ingen vei tilbake. En sterk beretning. 

Her er det kjærlighet på forskjellige plan, først og fremst hos godt voksne mennesker som opplever at livet fører til endringer i opplevelse av den du hadde kjær, og menneskene rundt deg. Sorg over tap, samvittighet som tærer. En novellesamling jeg anbefaler å lese. 


Cappelen Damm
2021
157 sider
Lånt på biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar