lørdag 5. juni 2021

Kristina Ohlsson: Syke sjeler (Krim)


 

"Først settes et tre i brann. Så åpnes portene til helvete.

Lukas forsvinner et par dager før han er ferdig med videregående. Tre uker senere blir han funnet bevisstløs med store skader. Ingen vet hva som har hendt ham. Ikke engang han selv. Han husker ingenting. Det eneste han og alle andre vet, er at ytterligere to personer er forsvunnet på samme måte, men Lukas er den eneste som er kommet tilbake.
Ti år senere vender Lukas tilbake til foreldrenes hus i hjembygda plaget av uvissheten om hvem som en gang ødela livet hans. På den andre siden av gaten bor en far som aldri fikk vite hva som skjedde med datteren Fanny. Han tror at Lukas har svaret.
Samtidig flytter Anna og David inn i den gamle prestegården. Her skal de begynne sitt nye liv. Men huset vekker en sterk uro i Anna. Når hun senere finner et jernkors gravd ned i hagen, forstår hun at noen vil dem vondt. Veldig vondt. Anna prøver vettskremt å redde både seg selv og David, men er det allerede for sent?"

Her er nok tråder å nøste i! Vi følger Lucas, som sliter med hukommelsestap, men også en sterk lengsel etter å kjenne sannheten om hva som skjedde for ti år siden. Gunnar, som mistet datteren Fanny, kjemper også om å finne svar. Og når Lucas plutselig er kommet tilbake, åpnes alle minnesluser seg, og han kontakter overbetjent Erika Nilsson, som var ansvarlig da forsvinningssakene var under etterforskning. 
I prestegården sliter Anna og David med å komme seg til rette med oppussingsarbeidet, da det til stadighet skjer uforutsette saker. En gammel historie om en mann kalt Brenneren, kommer for dagen. Han skal ha myrdet flere personer som aldri ble funnet. Og nå kommer gamle hemmeligheter for dagen, noe som øker spenningen. Det skjer noe hele tiden, og en føler seg ikke trygg på hva som skjer. Spenningen opprettholdes gjennom hele boka, som er en skikkelig thriller av rette sort.  Og når du tror du vet noe, blir du overrasket på nytt. Her er ingenting som det skal. Anbefales hvis du liker thrillere der løsningen ikke er opplagt.

Gyldendal
2021
362 sider
Oversatt av Inge Ulrik Gundersen
Lånt på biblioteket




  

2 kommentarer:

  1. Så gøy at du kom med omtale på denne nå, jeg har nettopp sett at Ohlsson har kommet med ny bok, og venter spent på om den dukker opp i postkassen. Kan ikke bestille bøker på biblioteket nå, siden vi reiser vekk om noen uker.
    Ha en super helg Åslaug!

    SvarSlett
    Svar
    1. Du minner meg på at jeg må planlegge litt for sommeren. Reiser bort bare to uker om gangen, så jeg tror bibliotekbøkene holder for meg. Har nærmest sluttet å be om noe fra forlagene. Uansett - ha en fin junimåned, Tine.

      Slett