fredag 11. juni 2021

Myriam Bjerkli: Engelens fall (Krim) Fra forlagetVibeke Olden har aldri vært redd for mørket. Ikke før nå. Det var for et halvt år siden de underlige tingene begynte å skje. De tause telefonene fra ukjent nummer. Bilen, som det stadig er noe i veien med. Parfymen, som bare ble borte. Vibeke frykter at hun er i ferd med å bli like gal som moren sin. Eller er det virkelig noe som truer henne?17 år gamle Angela fra Sandefjord er alene i verden. Hun lever som stripper og prostituert, men er sakte i ferd med å reise seg. Så en dag blir hun borte.

Politiførstebetjent Håkon Haakonsen mottar meldingen om at Angela er savnet. Han tar den på alvor fra første stund. I jakten på Angela og på hva som har skjedd med henne, skal han bli stilt overfor en umenneskelighet han ikke trodde var mulig.

En historie med mange tøffe ingredienser. Angela var en intelligent jente, med drømmer om å skrive. Hva kan ligge bak at hun valgte å begynne som prostituert som ung jente. Hvorfor tok hennes venninne en overdose, og hvorfor forsvant enda en ung jente fra samme omgangskrets. Her ligger mye snusk og uhumskheter bak. Håkon Haakonsen tar saken på alvor og gir seg ikke før han klarer å samle trådene. Han fremstår som en mann av hel ved, seriøs, dyktig. Men med svært liten sjøltillit på det personlige planet.

Vibeke Olden mistet sin mor tidlig, hun slet med psykiske problemer. Vibeke jobber i barnevernet, og mange personer har grunner til å mislike en del av vedtakene som blir gjort. Hun tenker at det nok er en av disse som prøver å skremme henne. Hun vil ikke plage politiet med dette. Men hun syns at ektemannen, som er svært mye borte hjemmefra, kunne tatt henne på alvor. 

Boka er bygd opp av korte kapitler, noe jeg liker. Spenningen er der hele tiden, og uhyggen likeså. Jeg bestemte meg for å lese i etapper denne gangen, ikke sluke boka uten stopp. Det var egentlig helt greit, for da fikk jeg fordøye hendelsene, og gledet meg til fortsettelsen. Jeg liker bøkene til Myriam Bjerkli godt. Syns hun tar samfunnsproblemer på alvor, der medmenneskelige relasjoner som ikke fungerer som forventet, blir behandlet seriøst.  Kanskje ikke like hesblesende spenning i denne som i de forgående kriminalbøkene hennes, men en type krim jeg likte veldig godt. Her finner vi vanskelige familieforhold, overgrep, prostitusjon, rusmisbruk, sorg og hevntanker. Denne er litt dempet ned, men inneholder likevel det meste en god krimbok skal inneholde. Godt levert!

Strawberry Publishing
2021
299 sider
Kjøpt med forfatterens hilsen

1 kommentar:

  1. Ser ut som vi er hjertens enige om denne boken, godt levert, jeg støtter deg i den :) Ha en super lørdag Åslaug, her i Bergen regner det kraftig i dag, vi er så uvandt med regnet i år, at det føles godt/rart å unne seg en innedag.

    SvarSlett