mandag 12. juli 2021

Øistein Borge: Matadorens siste dans (Krim)


 

I denne krimromanen følger vi den pensjonerte britiske politietterforskeren Lennox Hartly til den spanske landsbyen Montepaz i Andalucia. Han har slått seg ned her sammen med kona Emma. Men nå begynner hun å bli dement, og derfor har venninnen Penny flyttet sammen med dem for å støtte og hjelpe henne. 

Lennox er svært lei seg for hjemmesituasjonen, og da et drap blir begått der de bor, engasjerer han seg i dette. Han må få tankene over på noe annet. Det blir en vanskelig sak, og da nye drap blir begått har Lennox nok å gjøre. Nå dukker det opp gamle intriger, hemmeligheter og falske vitneutsagn, og det spanske politiet må noe motvillig innrømme at den engelske politimannen blir til god hjelp. Samtidig leser vi den vakre historien om Lennox og Emmas sterke kjærlighet og om Pennys hjertegodhet. 

Det er kort og godt, som vanlig, en velskrevet krim, da Øistein Borge kan engasjere leseren på en stillferdig, men svært spennende måte. 


Cappelen Damm
2021
205 sider
Lånt på biblioteket


2 kommentarer:

  1. Jeg hadde ikke fått med meg at Borge ga ut bok i år, så nå sendte jeg mail til forlaget. Jeg har likt alle hans tidligere bøker.
    Takk for tips og ha en riktig fin sommer!

    SvarSlett
  2. Navnet klang kjent, og sannelig her jeg ikke lest litt av ham. Likt det jeg leste, har jeg og, så denne her må jeg få med meg :)

    SvarSlett