torsdag 19. august 2021

Anne Nyheim: Enkepalasset


Fra bokas cover: "Enkepalasset er en frodig fortelling om annerledeshet og utenforskap, om folk som skjener i sikksakk over den tynne streken som skiller de gale fra de litt mer normale. Vi møter Vera den dagen alt går til helvete, og hun tilfeldigvis snubler inn i Enkepalasset, en bygård et sted i Norge. Her treffer hun Bokhandleren, som løper rundt i gangene med en rød støvsuger, fru Andersen, som ikke kan huske om hun har spist, Leopold, som er redd for å få ei kanonkule i hodet, og Elise, som sitter fast i sin mors dødsbo, og bare går ut for å være usynlig på kirkegården. I denne forsamlingen av skadeskutte sjeler oppstår det skjøre tråder av forbindelser. Gjennom tilfeldige møter, konflikter og komiske forviklinger flettes livene deres sammen, mer eller mindre ufrivillig. Vera kjemper for å reise seg igjen, men hvordan skal du få nner når du selv er en vanskelig person, og dette med folk "ikke er din greie"?

Det er blitt lite lesing den siste tida, da jeg har hatt det svært travelt med å flytte. Tenket at denne lette romanen ville passe best, men boka ble ikke som forventet. Den virket bra til å begynne med, da persongalleriet er mangfoldig og interessant, men jeg ble fort lei da historien ikke fenget meg. Det ble for mye gjentakelser og kjedelig , så det endte opp med at boka ble lagt bort før den var ferdiglest. Egentilg skulle romanen passe meg akkurat nå, da jeg nettopp holder på å flytte inn i ny leilighet, med bare nye naboer. Men slik ble det dessverre ikke.


Gloria forlag
2020
330 sider
Lånt på biblioteket

2 kommentarer:

  1. Denne har jeg også lest, en bok med et annet cover. Dette var veldig fint :)
    Kos deg med flyttingen, alltid spennende og komme i ordning i nytt krypinn. God søndag!

    SvarSlett
  2. Det er ikke alltid virkelighet og bok passer sammen. Lykke til med flyttingen. Jeg har akkurat vært en stund på besøk hos min datter som har flyttet inn i hus,og hjulpet dem litt. Babyen hun gikk med kom 6 uker for tidlig, det var mer litt mer slitsomt å flytte enn hun hadde tenkt seg. Det gikk fint og nå er de hjemme hos storebror på 11mmd. Ha en fin helg :)

    SvarSlett