tirsdag 31. august 2021

Ruth Lillegraven: Av mitt blod (Krim)


Clara Lofthus utnevnes til Norges nye justisminister, kort tid etter at mannen Haavard er død. Trusselnivået mot henne er skyhøyt, men hun nekter ekstra vakthold.

En måned etter utnevnelsen kommer Clara hjem til tomt hus. Tvillingsønnene er sporløst forsvunnet, men hun finner et brev. Beskjeden er klar: Dersom hun forteller noen at guttene er savnet, vil de bli drept. Den vanligvis så uovervinnelige Clara står overfor sin største utfordring noensinne. Vil hun finne sønnene før tiden renner ut?

Av mitt blod er en ny bok i serien om Clara Lofthus. Som i den kritikerroste forgjengeren Alt er mitt, foregår handlingen både i det urbane Oslo og i den ville og brutale vestlandsnaturen der Clara har sine røtter. Dette er en gripende og nervepirrende thriller om svik, sorg og blodsbånd."

Dette er en svært spesiell krim, der hovedpersonen har en historie som gjør henne både usympatisk og ubegripelig. Hva som er sannheten om henne vet vi ikke, men her er det nok av halvløse tråder som etter hvert nøstes opp. Men det må nok en bok til før vi kommer fram til hvem Clara egentlig er. 

Den nyutnemnte justismnisteren er både usikker og sjølsikker. Som alene  småbarnsmor får hun nok å tenke på. Avtalene står i kø, og hun må være tilgjengelig til alle døgnets tider. Så da guttene plutselig er borte, mister hun grepet.  Hun vil ikke koble inn politiet og setter igang egen leting, med god hjelp av "bodyguarden" Stian fra PST.

Mye spenning her, men likevel ble dette en litt for usansynlig historie, særlig med tanke på hvem Clara er. Det positive er bruken av nynorsk og bokmål i forhold til personene i boka, noe som fungerer svært godt. Sjøl om kapitlene der Andreas, den ene sønnen, uttaler seg, er noe for voksen i språket. 
Lillegraven har et talende og godt språk, som gjør bøkene hennes svær lesverdige. Trass i kritikken, ser jeg fram til tredje boka i trilogien om Clara. Jeg er spent på hvordan dette kan ende, for her er mye som står på spill.

artemisiatine og beathe har også lest og omtalt boka.

Kagge forlag
2021
323 sider
Nynorsk - bokmål
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. En spesiell bok ja. Jeg ser også frem til å følge serien videre. Takk for link:)

    SvarSlett