onsdag 29. september 2021

Annicken R.Day: Fly sommerfugl (Personlig beretning)


Annicken R. Day fikk idéen til underholdningsromanen Fly, sommerfugl da hun kom til øya Kaua’i på Hawaii for første gang. Etter mange år som næringslivsleder i Norge og USA, blant annet som direktør for bedriftskultur i Tandberg og Cisco, kjente hun plutselig et intenst behov for forandring. Det ble starten på store livsomveltninger.

En inspirasjonsroman for ditt private og profesjonelle livMaya Williams er en ambisiøs og hardtarbeidende businesskvinne bosatt i New York, på full fart opp karrierestigen omkranset av mannssjåvinistiske ledere. Da hun blir sendt til øya Kaua’i på Hawaii for å holde et innlegg på en konferanse, blir hun nødt til å ta et valg som kan sette hele hennes karriere på spill.

Maya innser plutselig at hun ikke klarer å legge fram firmaets budskap til et publikum som består av "mennesker", ikke bare kunder som skal utnyttes, og forteller dem sannheten om hvordan firmaet skjuler viktige saker som kan være avgjørende for investeringene som disse menneskene skal gjøre.  Hun regner med å bli oppsagt for denne avsløringen, men det viser seg at flere er enige med henne.

Maya opplever at det finnes et liv utenfor kontoret, at det kan tenkes på andre måter, at  det chille øylivet får henne til se seg selv i et nytt lys. Hun tar seg en velfortjente ferie på Hawaii, der hun møter mennesker som får stor betydning for henne. Men etter en herlig tid på øya, blir hun tilbydd en lederstilling i firmaet. Skal hun vende tilbake til det travle livet i New York? Vil hun klare å leve etter sin nye livsfilosofi og fremdeles ta vare på firmaets behov? 

Det er en bok som handler om ledelse, selvutvikling, kjærlighet og romantikk. Og ikke minst at ærlighet og medmenneskelighet lønner seg i alle sammenhenger. Det å ta vare på gledene i livet, å se mennesker og natur rundt seg, er viktig, også innenfor tøff business.

En viktig bok, ikke minst for travle ledere, særlig menn.


Cappelen Damm
2020
315 sider
Oversatt av Mari Johanne Müller
Lånt på biblioteket

2 kommentarer:

  1. Har denne liggende for å ta med på reise. Kanskje blir den med til Rhodos? Synes du den var bra? Mariann synes det var en del klisjeer her, og en lett bok. Noen ganger kan det være ok, hvis innholdet er interessant nok, men jeg føler jeg har lest en del sånne type bøker. Usikker på om denne skal bli med i kofferten..

    SvarSlett
    Svar
    1. Er vel ikke akkurat noen nyvinning. Finnes nok bøker med mer interessant tema på turen din! Men fin og lett lesing når der passer med slikt. Er du snart på reisefot?

      Slett