onsdag 13. oktober 2021

Nikolaj Frobenius: Svanesang (Thriller)


 Fra forlaget: Nikolaj Frobenius’ nye thriller åpner dramatisk, med to husbranner. Branntomtene forlates raskt, for et sceneskift til en særdeles fuktig 70-årsfeiring som finner sted et par måneder tidligere. Det er patriarken, den rike investoren Adrian Svane, som hylles med bobler ved svømmebassenget.

Jonathan Svane er sønn av Adrian Svane. Faren har jobbet seg opp fra ingenting, men sammen med vennen Tim Vernon er han blitt rik og kjent i forretningsmiljøet. Nå har han feiret sin 70-årsdag med brask og bram, og skal til fjells på sin årlige tur sammen med kameraten Tim. Men så forsvinner de to, og Tim blir funnet mishandlet og drept. Adrian er fosrvunnet. Jonatha setter i gang "graving" etter spor, hva kan ha skjedd og hvorfor? Han finner raskt ut at faren var en annen enn den han utga seg for, og hadde mange flere hemmeligheter enn Jonathan liker. Jonathans bror, en noe snuskete type, og søsteren, som faren har pekt ut til å overta bedriften, kobles inn i letingen etter faren. Og Jonathan får også opplysninger som fører til at han må stille spørsmål om egen person.

Det blir en utrolg spennende og tøff thriller, der vi opplever brann og forgiftning, ondskap og hevngjrrighet, hat og misunnelse. Frobenius presenterer personene i boka på en måte som gjør at leseren må bli engasjert. Relasjonene mellom Jonathan, faren og søsknene avdekkes etter hvert, og vi skjønner at det blaserte vestkantmiljøet har mange nyanser.

Jeg likte denne thrilleren svært godt, anbefaler gjerne.


Gyldendal
2021
283 sider
Lånt på biblioteket

1 kommentar: