fredag 19. november 2021

Camilla Läckberg: Gå i fengsel (Krim)


 

"Et Monopol-spill høynes med hevn. Gå i fengsel handler om fire ungdommer som har kjent hverandre siden de var små, fordi foreldrene deres også er venner. Nå er det nyttårsaften, og ungdommene feirer i den ene luksusvillaen, mens foreldrene er i villaen ved siden av. De har alt, men også mørke hemmeligheter som de ikke har delt med noen, heller ikke med hverandre. Da et Monopol- spill sporer av og innsatsene høynes, begynner hemmelighetene langsomt å komme frem. Til slutt blir det for mye, og en intrikat plan blir satt ut i livet."

Liv og familien flyttet til Stockholmd fortstad da hun var lita. Hun bor i en av de flotte villaene ved sjøen, der panoramavinduene blir som akvarier der de rike  menneskene lever sitt liv. Det er nyttårsaften, og hun skal feire sammen med venninne Martina og de to guttene Max og Anton. Max er den populære "lederen" i vennegruppa, og forholdet mellom de fire er noe spent, til trass for at de har kjent hverandre siden de var små. I nabovillaen fester foreldrene, som ifølge ungdommene speiler seg i hverandre og prater om egen suksess. Det verste er at de kan rekne med å bli likedan når de blir voksne.

Etter et par spill Monopol blir det kjedelig, og de bestemmer seg for å høyne innsatsen. Noe som fører til utfordrende oppgaver de må utføre  når terningen kastes.  Alkoholen flyter, og etter hvert kommer skjulte hemmeligheter fram. Etter at cateringen har levert den utsøkte maten, fortsetter spillet, og nå er det tid for en større plan, som de skal løse i fellesskap. 

En utrolig spennende liten krimroman. Her kommer det fram mye grums, som har vært holdt skjult. Hva skal til for å kjenne seg fri?Gyldendal
2021
106 sider
Oversatt av Kari Bolstad
Lånt på biblioteket

2 kommentarer:

 1. Jean-Louis Adorsenfredag, november 19, 2021

  Fiffig forside. Kjøperen tror at boka har fått to terningkast seks, mens de i virkeligheten refererer til monopolspillet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, men sjøl hadde jeg ikke dette i tankene

   Slett