torsdag 11. november 2021

Robert Seethaler: Et helt liv (Roman)


 

Dette er en liten roman som på en stillferdig og rørende måte forteller om en vanlig mann og et enkelt liv. Det handler om Andreas Egger, som er født i en østerrisk alpeby. Han blir plassert på en gård som fireåreing, hos bonden Hubert. Det er ikke are enkelt å vokse opp som hardtarbeidene barn uten å kjenne kjærlighet. Og straffemetodene fører til at han får en skade for livet. Da han blir atten tar han grep i sitt eget liv, og blir vist bort fra gården. Men han må gjennomleve mye i årene framover, gjennom krig og fattigdom, men det er også lyse stunder. Det er nettopp dette hverdagslivet romanen handler om. De små skildringene av den enkle mannen, og særlig hans opplevelse av kjærlighet til en kvinne, der han finner nye måter å be om hennes hånd på. 

Boka er allerede oversatt til 13 språk og lå i over ett år på Der Spiegels bestselgerliste. Et helt liv var kortlistet til Man Booker International Prize 2016.

En vakker liten godbit av en roman.


Forlaget Press
2016
129 sider
Oversatt av Ute Neumann
Lånt på biblioteket


3 kommentarer:

  1. Kjekt å se at denne traff deg også. Det er virkelig en vakker liten godbit. Er så glad jeg fant boka :) En fin helg til deg Åslaug :)

    SvarSlett
  2. Det er så rart hvordan bøker treffer eller ikke, tid og sted og alt det der. Jeg lånte denne etter Mariannes flotte omtale, men kom aldri i gang, så jeg leverte den tilbake ulest. Angrer bittert nå, og noterer at denne SKAL leses :)

    SvarSlett
  3. Den hørtes ut som en fin bok , takk for tips.:)

    SvarSlett