torsdag 9. desember 2021

Maria Navarro Skaranger: Emily forever (Roman)



Emily er nitten år og gravid, og Pablo som er faren til barnet holder seg unna. Hun jobber i en Kiwi-butikk der innehaveren prøver å passe på henne. Det gjør naboen også, som Emily kaller presten. Hun har vokst opp hos moren sin, og nå flytter moren hjem til henne for å hjelpe til. På helsestasjonen skriver jordmoren "alene med barn" i skjemaet hennes.

Dette er en sterk og rørende historie om Emily, som er en ung jente som framstår som svak, naiv, redd og bortkommet. Hun har ingen som støtter henne, Pablo, barnefaren, er en småkriminell type som ikke er i livet hennes lenger. Moren hennes er en svak, nevrotisk kvinne vil gjerne hjelpe henne, men mangler evnene til det. Emily er vokst opp sammen med henne, i samme miljø som hun nå lever i. En tilværelse uten kontakt med faren, med mange spørsmål og få svar.

En nabo, en enslig prest, ser at Emily sliter. Han prøver å hjelpe henne med praktiske oppgaver. Men han ser ut til å ha lite kontroll over egne følelser og eget liv.

Forfatteren skriver godt, og denne fortellingen gir oss et godt bilde av mennesker som blir kastet inn i situasjoner de ikke helt har herredømme over. Urovekkende, men likevel er det ikke uten håp her. En velskrevet roman som gir ettertanke.

Oktober
2021
184 sider
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Leste denne for en stund siden og likte den ganske godt. Viktig at det kommer slike romaner også, ikke bare middelklasseromaner. Hun skriver godt.

    SvarSlett