onsdag 12. januar 2022

Bjørn Skarsem: Rock´n´pop, og litt til fra Kristiansund 1960 - 1980 (Historie) 2021


Bjørn Skarsem er en tidligere kollega som har store kunnskaper om musikk, noe som har ført til to flotte bøker om rock og pop. Den ene fra Steinkjer, den andre fra Kristiansund. 

Kristiansund er kjent for å ha et  rikt kultur- og musikkliv,  og er kanskje mest kjent som operabyen. Men populærmusikken har også stått sterkt i byen, så en bok som presenterer band og artister bør være et fint tilskudd til musikkhistorien i Kristiansund. 

Boka starter med en  presentasjon av rockens inntog i Norge. der forfatteren viser til hvordan amerikansk påvirkning på ulike samfunnsområder tar grep etter andre verdenskrig. Og den nye musikk som oppsto på femtitallet, fikk raskt innpass i vårt land også.  Så presenterer han hvert band som oppstår, med litt historie, og navnet på alle medlemmen. Bilder av rockerne følger også med. Gjennom hele boka, øverst på hver side, ligger en setning om historiske hendelser, verdensbegivenheter og lokale hendelser som har skjedd i denne tida. Det gir boka et flott tilskudd som jeg satte pris på.

Boka er delt inn i hovedkapitler, der 60-åra med Beatles, 70-åra med tungrocken, viser og dramatikk, og videre tida med Frode Alnæs og Øyvind Elgenes er de største. Og litt om klubbene i Kristiansund, felleskonserter og konkurranser er også med. Her er ingenting utelatt, en virkelig velredigert og informativ historiebok om rock og pop i disse åra. 

Jeg kom til Nordmøre i 1969, og havnet midt oppe i rockemusikken, da min manns bror var i band på Smøla, og der var det full far med øvelser og spilleoppdrag. Husker derfor mange navn fra den tida. 



Absolutt forlag
2021
116 sider
Leseeksemplar fra forfatteren

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar