tirsdag 11. januar 2022

Camilla Grebe & Åsa Träff: Ild og dype vann (Krim) 2021


 

"To søsken forsvinner fra fosterhjemmene sine med bare et par ukers mellomrom. Forsvinningene er uforståelige, og snart kjører også etterforskningen seg fast. Kort tid senere blir fotografier av barna sammen med en fremmed kvinne funnet. Mysteriet skrur seg til når kvinnen, identifisert som 29-åringen Kajsa Rantanen, blir funnet død."

  Det starter med en planlagt Luciaoverraskelse, som ender i katastrofe. Denne hendelsen henger over meg gjennom hele boka. Og når barn forsvinner, og ingen finner ut hva som skjer, blir uroen og uhyggen til en sitrende spenning. Dette var virkelg en krim som satt! 

Forfatterne har skrevet flere bøker om psykologen Siri, som er gift med Markus og har sønnen Erik. Politiet har opprettet en "gjerningsmannsprofilgruppe, der Siri er en naturlig samarbeidspartner. Forholdene hjemme er tøffe for tida, da Markus har oppdaget at Siri har vært utro. 

Det er en gripende historie som rulles opp, der vi leser om barn som lider, barn i fosterhjem, sorg og savn. Og om vennskap og samhold, og tro på framtida.

Rett og slett en super krim, som jeg gjerne anbefaler. 

Et generelt hjertesukk: Jeg er ikke tilhenger av bøker som er for lange, og håper at flere krimforfattere etter hver klarer å komprimere stoffet til under 300 sider.  


Gyldendal
2021
463 sider
Oversatt av Inge Ulrik Gundersen
Lånt på biblioteket

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar