tirsdag 25. januar 2022

Marit Reiersgård: Det de døde vet Krim 2019


"Det er sommer. Det er hastverk. Det blir et kappløp med døden. Legen Tom Ross melder sin kone Marion savnet mens de besøker hennes barndomsvenn i Spania. Han er misfornøyd med det spanske politiets etterforskning og reiser hjem til Lier for å få norsk politi på saken. Ekteparet trengte å reise bort etter at deres sønn ble funnet død under russefeiringen tidligere samme år. Under etterforskningen finner politietterforsker Bitte Røed raskt ut at sønnen ikke døde en naturlig død. Og da politiet oppdager at paret også tidligere har mistet et barn, i noe som synes som krybbedød, vekkes mistenksomheten mot foreldrene. Tom Ross virker lammet av sorg, og Marions barndomsvenn trer støttende til, men det later til at begge har noe å skjule. Bitte Røeds etterforskning bringer henne tett innpå et familiedrama, og hun frykter etter hvert at det står om livet til den forsvunne Marion "

Jeg har lest tre andre bøker av forfatteren, Stolpesnø, Jenta uten hjerte og Paradisbakken, og likte de veldig godt.  Og denne var ikke noe unntak.

Politietterforsker Bitte Røed, trenger hjelp fra politiet i Spania. Og tilfeldigvis er hennes kollega Verner Jacobsen på ferie i Spania med sin gravide kone. Bitte tar kontkat med ham for evt samarbeid med spansk politi.  De to har hatt et intimt, kortvarig forhold, noe ingen av dem glemmer. Verner og kona sliter med å opprettholde varmen i ekteskapet, der mistro og sjalusi dominerer for tida.  Bitte sliter med å gå ned i vekt, og humøret er vekslende når hun må gi avkall på boller og spise gulrøtter til lunsj. Og letingen etter Marion har få eller ingen spor, og er resultatløs. 

Her er det mange ingredienser som er godt sammenskrudd. Karakterene er interessante, og familietragedier og hemmeligheter kommer for dagen. I tillegg får leseren hele veien et lite inblikk i en hjelpesløs og forlatt person som nærmer seg døden. Det haster med å finne den forsvunnede Marion.

En spennende og innholdsrik krim, med lett, flytende språk. Ikke lett å legge fra seg. Gyldendal
2019
342 sider
Lånt på biblioteket2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Spennende. Jeg har ei bok her av Marit T; Paradisbakken. Skal lese den og sikkert denne du har lest. Ser det nevnes Spania- er det mye i boka derfra? Tenker å lese noen bøker med handling fra Sør-Spania fremover, særlig fra Costa Blanca og nærliggende områder... Tips mottas gjerne:)

    SvarSlett