torsdag 20. januar 2022

Sarah Jio: Kjærlighetens ansikt 2020


 

Jane er singel og bor i en leilighet sammen med golden retrieveren Sam.Hun jobber i blomsterbutikk og lager vakre, etterspurte buketter.  Men like før sin 29-årsdag 1. juledag mottar Jane et mystisk gratulasjonskort fra en ukjent kvinne, Colette, som forteller at de begge ble født med evnen til å se kjærlighet mellom mennesker. Jane oppsøker kvinnen som har sendt kortet, og hun får beskjed om å finne seks ulike typer kjærlighet før hun fyller 30, ellers vil det få fatale konsekvenser. 

Hun har allid vært skeptisk til kjærlighet, da faren forlot moren for en annen kvinne. Det var den gangen hun fikk "gaven" sin, evnen til å se kjærlighet mellom andre mennesker. Hun får synsforstyrrelser og blir svimmel. Hun har gått til lege, som mener at det er en alvorlig nevrologisk tilstand. Men Jane ønsker ikke å operere, da hun føler seg bundet  til beskjeden fra den ukjente Colette.    

Tenkte at dette ville bli en fin koseroman nå midt i snøføyka. Sarah Jio kan jo dette. Men denne gangen ble jeg skuffa. Snakk om sammenrør av overtro og jakten på kjærligheten. At Jane observerer andre par, og ser hvor det er ekte kjærlighet, greit nok. Men å neglisjere legenes sykdomsdiagnose for å bruke synshemningene til å finne kjærligheten, nei da blir det nok for meg. Jeg var nok ikke i rette lune for denne boka nå. Er vanligvis ikke så kritisk, og er absolutt ikke tilhenger av at alt skal være realistisk, men dette ble mye på en gang. Beklager, Sarah Jio.


Cappelen Damm
2020
316 sider
Oversatt av Mari Johanne Müller
Fått som gave fra en bokklubb

1 kommentar:

  1. Plottet høres unektelig litt søkt ut ja, godt at du setter foten ned og gidder å bruke tid på en omtale, selv om boken ikke falt i smak.
    Håper du har hatt en fin helg :)

    SvarSlett