fredag 29. april 2022

Kim Faber&Janni Pedersen: Kveleren (Dansk krim)


 

Martin Juncker er tilbake i København. Han er i ferd med å bli skilt fra kona og har endelig flyttet inn i en liten utleieleilighet i Nordvest. Han har slitt med sykdom, og etter en prostataoperasjon er han ikke særlig høy i hatten, men skjuler sine plager godt.

En ung kvinne blir drept på brutal måte, og blir funnet halvnaken i et buskas.
Klærne er fint lagt sammen ved siden av henne.  Juncker finner likheter med et drap som skjedde ti år tidligere, men det foreligger svært få spor.

Signe Kristiansen, som er glad for å ha Juncker tilbake, samarbeider med Juncker, og de  får ansvar fot etterforskningen. Signe sloss stadig med de psykiske senskadene hun har etter 
den brutale voldtekten en kollega utførte for fire år siden. Ingen kjenner til denne, men hun har kollegaen stadig under oppsikt, og hun blir nå sterkt påmint om dette da flere jenter blir funnet halvnakne og drept.

Dette er en opprivende og skremmende krim om brutalitet og vold, hevntanker og dødsangst. 
Boka har korte kapitler, noe jeg liker godt. Og spenningen er der hele tiden. Det er en typisk etterforskningskrim, og trass i at vi aner sammenhengene tidlig, ligger det også overraskelser innimellom, slik at en ikke mister interessen. Skulle jeg finne noe å trekke ned, er det som svært ofte,  at boka blir for lang. Jeg syns mange krimforfattere godt kan komprimere stoffet, ikke dra ut i langdrag. 



Aschehoug
2022
475 sider
Oversatt av Inge Ulrik Gundersen
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Det ser ut som de som har lest denne serien liker den, må få fingeren ut å lese den første boken :)

    SvarSlett