mandag 25. april 2022

Marit Tusvik: Mannen fra Milano (Roman)


 

"Bruno W er kokk og har nettopp fått sin første Michelin-stjerne. Han løper alltid, som i skyttel mellom senga, markedene, de beste matbutikkene og restauranten i Milano, alltid på jakt etter den optimale smaken. Forloveden sier hun nesten aldri ser ham. Jakten på den optimale smaken overskygger alt."

Like før han skal gifte seg, stikker han avgårde til Elba. Han må hvile etter alle inntrykk etter siste Michelin-stjerne. Egentlig vet han ikke hvorfor han reiser, er det en flukt, fra hva og hvorfor?  På Elba havner hos en enke som rir en hest og har hår som sukkerspinn, og han blir hos henne. Han vet at han må tilbake til bryllupet, og samtalene med enken og nettene med henne gir ham nye krefter som kokk.

" For et hell å møte enka. Uten henne ville han måtte dra tilbake som en helt vanlig stjernestrødd kokk. Nå var han en kokk som kunne slynge unike smaker som lyn mot himmelen. Det var skjebne, det var magi. Det beste var at han ikke trenget enka mer." 

Men tre år senere gjør han samme reise. Noe forferdelig har skjedd med han, og han tror han finner svar hos enka, på Elba.

En eventyrhistorie som på mange måter er både spennende og elegant, med mange fantastiske matbeskrivelser på en varm middelhavsøy.  Her er mye følelser, dramatiske for hovedpersonen. Vi får innblikk i hvordan et menneske både gir seg over, men også kjemper videre for ta tilbake noe som er mistet, kanskje tapt for all framtid.  (Litt kryptisk, men ønsker ikke å si for mye av handlingen i boka.)

Forlaget Oktober
2022
156 sider
Lånt på biblioteket 

 


2 kommentarer:

  1. Den boka høres litt herlig ut, takk for tips :)

    SvarSlett
  2. Kikket på denne på biblioteket, men må vente til senere med å låne den. Har litt for mye som skal leses her.

    SvarSlett