onsdag 11. mai 2022

Ulf Bertil Sende: Satans barn, de uskyldsrene (Krim)




 En ung jente på 13 år er meldt savnet. Sporløst forsvunnet. To andre jenter er også borte, den første ti år tidligere. Kriminalpsykolog Linda Buggesen blir satt på saka. Hun starter med å oppsøke moren til Linda, den første jenta som ble borte. Hun sier at ingen ville høre på henne den gangen datteren forsvant. Og da neste jente forsvant, fem år senere, ble hun atter bare vinket bort fra politistasjonen. Nå kan hun fortelle om rykter som gikk i bygda, om den nye pastoren som snakket om dommedag og djevelen. Og troen på Satans barn. En seanse der unge, vakre, naive jenter blir vist fram som tegnet på uskyld, Jomfruen. Og hvis de ikke viste seg å være så uskyldig, at de var Satans barn, skulle de "renses"av fire rene, kristne riddere.

Det blir en tøff etterforskning, der Linda møter problemer med å nå fram, da hun føler seg motarbeidet av både lensmann, pastor og andre storheter i bygda. Etterhvert blir hun redd for sitt eget liv. Bare kollegaen Sofie er å lite på, og med god hjelp av henne skjer det noe. 

En råtøff sak om et særs brutalt og grovt miljø, ikke alltid like greit å lese. Jeg både likte romanen og mislikte den, men det er vel ofte slik med krim der det handler om overgrep og unge jenter. 
Spennende ble den iallefall.

Sende forlag 
2019
328 sider
Lånt på biblioteket 

1 kommentar: