lørdag 18. juni 2022

Aina Skoland: Solgt (Krim) Fra forlaget: "Når tre år gamle Maja Jørgensen blir brutalt kidnappet fra sitt eget hjem, kastes den unge etterforskeren, Mo Assimi, ut i en kynisk verden. Snart står han ovenfor en ondskap han hadde håpet å aldri møte igjen. Moren, Anna Jørgensen, kjemper en desperat kamp for å få datteren tilbake, vel vitende om at hennes egne lyssky handlinger truer med å skille dem ad for alltid. Samtidig, i et land langt fra Norge, bevitner en ung kvinne det bestialske drapet på kjæresten. Selv slipper hun så vidt unna. Når historien er i ferd med å gjenta seg, må hun likevel oppsøke det hun frykter mest. Solgt er en drivende thriller som tar deg med på en urovekkende reise. Fra Norge til Øst-Europa, og inn på det mørke nettet, der barn er en handelsvare. Og handelen - den foregår i ditt nabolag"

Det starter med at den tre år gamle Maja blir bortført på brutalt vis mens hun ser på barne-TV. Det blir en jakt i et miljø som etter hvert viser å være en organisert brutal verden styrt av bakmannen Papa. En mektig mann, som ingen egentlig vet hvem er. Og  det handler om kjøp og salg av små barn. Utgangspunktet er Ukraina, men handelen finansieres av tilsynelatende normale menn i mange land. 

Den unge etterforskeren Mo Assimi, som har en tøff barndom bak seg, blir sendt til Ukraina for å prøve å komme til bunns i saken, men blir ikke akkurat motivert av kollegene, som har liten tro å ham. Ingen er redd sotrøret fra Norge. 

Majas mor lever i redselen for å aldri se datteren igjen, og med sine egne lyssky affærer fra tidligere, har hun grunner til å være skeptisk. Hun kjemper mellom kampen for å få tilbake datteren og sin egen kamp for å redde seg sjøl, noe som gir henne konstant vond samvittighet.  

Spennende krim med godt driv, mange ingredienser og troverdieg personskildringer. Og inndelt i korte kapitler, noe jeg liker godt.Shoeprint forlag
2022
383 sider
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Hei Åslaug, så hyggelig at du ville omtale boken min :-) Dette var inspirerende å lese her jeg sitter og river meg i håret i oppstarten på oppfølgeren. ;-)

    SvarSlett