lørdag 4. juni 2022

Hanne Gellein: Alle fugler små (Krim)

 


Omtale Alle fugler små

Forlaget sier:"Alle fugler små er en spenningsroman med et skremmende perspektiv. To kvinner forenes i deres søken etter sannhet og de som gjemmer seg i skyggene. For ingen ting er som det skal være i Trondheim.

Patolog Silje Andersen har nettopp flyttet fra en tung fortid til Trondheim. Under obduksjonen av en ung gutt oppdager hun en skjebnesvanger sammenheng.

Dommer Ingeborg Witsøe Berg er fortsatt i sorg over datteren Maja som mistet livet i en ulykke. Mens hun forbereder en viktig rettssak, oppdager Ingeborg en kjøttmeis inne i huset. To spørsmål dukker opp: Hvordan kan datterens yndlingsfugl ha tatt seg inn i et lukket rom? Og hva hendte egentlig da Maja druknet i Nidelva?"

Ingeborg er nå midt oppe i en rettsak der en av de anerkjente i byen er tiltalt for overgrep mot sin egen datter. En vanskelig sak, men Ingeborg har heldivis støtte fra en tidligere venn, Tor Våge, som dukket opp da datteren ble funnet død. 

Silje Andersen er i opplæring som patolog, og da hun må obdusere en ung, spinkel og undererært gutt, tyder alt på drap. Hun reagerer på at politiet ikke fører saka videre. Og da hun etter hvert oppdager flere  brudd på reglement fra byens "høyere herrer" innefor både rettssytem,politi og helse, får hun hjelp av ung datafreak, Luca Stellander, som gir henne innsyn i uante hemmeligheter. 

Det er hele tiden en ubehagelig fortettet spenning i boka, da du aldri blir klok på hvem du kan stole på.  Og når Frimurerlosjen, både via gutteklubben og lokalene i byen, er involvert, må det bli slik. For der flommer det over av "hemmelgheter" og kameraderi .

Korte kapitler gjør boka lett å lese. Jeg ble raskt hekta, og dermed ble også boka raskt lest. Bra krim.Cappelen Damm
2020
319 sider
Lånt på biblioteket

4 kommentarer:

 1. Denne likte jeg også. Bra debut bok.

  SvarSlett
 2. Veldig bra debut.:) (og så er det litt gøy å være blurbet på forsiden der)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kult med blurb, lenge siden sist nå :) Jeg har ikke lest denne boken, noterer den bak øret.

   Slett
  2. Ja, fint Anita! Og så likte jeg at boka er fra Trondheim.

   Slett