onsdag 15. juni 2022

Heine Bakkeid: St.Avenger (Krim)

Fra forlaget: Stavanger - det var der det gikk til helvete. Det var der han mistet Frei. Det var der han mistet jobben. Når det ille tilrede liket av det som antas å være politimannen Simon Bergeland blir funnet nedgravd i sanddynene på Solastranda, må Thorkild Aske vende tilbake til Stavanger på leting etter svar. Simon var ikke bare Freis kjæreste, han var også grunnen til at Thorkild fikk sparken i Spesialenheten. Det viser seg snart at ingenting i fortiden var slik han trodde, og når truslene begynner å hope seg opp, blir det også klart for Thorkild at returen til Stavanger ikke bare er uønsket, den kan også ende med å koste ham livet. 

St. Avenger er Heine Bakkeids fjerde kriminalroman i den kritikerroste serien om Thorkild Aske. Jeg har lest alle, og liker hans krimbøker godt. 

Det nærmer seg jul, og Thorkild Aske vender tilbake til Stavanger. Men ingen ser ut til å glede seg over julegjesten. Den tidligere etterforskeren er ikke særlig velkommen. Han oppdager snart at fortiden ikke var som han trodde, og etter hvert blir truslene tøffe og kan koste ham livet. Simon Bergland, som ikke er identifisert enda, var en tøff politi, som ofte gikk egne veier, men kan det være flere korrupte innefor politiet? 

Vi følger hele tiden det som skjedde for fem år siden, og nåtiden, der Torkild leter etter svarene på hva som skjedde da Simon forsvant. Her er det mange pesoner å forholde seg til, men det skaper ikke problemer for handlingen. Torkild Aske framstår som en helstøpt etterforsker, med menneskelige egenskaper, men sliter med ettervirkninger fra det som skjedde for fem års siden.

En absolutt spennende og bra krim, men denne kunne også, som flere andre innenfor sjangeren, vært kortet ned en hel del. (Min mening).Aschehoug
2021
473 sider
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Takk for fin omtale og perfekt påminnelse Åslaug! Denne har sneket seg opp i krimhyllen og scrollet forbi førstesiden på Bokelskere, men nå tar jeg den frem som ferielektyre :)

    SvarSlett