tirsdag 5. juli 2022

Lisa Jewell: Natten hun forsvant (Krim) 2022En sommerbok som passet fint ved bassenget eller på stranda mens jeg var på Kreta en uke.

Det starter i 2017, med at Tallulah på 19 og kjæresten Zach skal på fest. De har en liten baby, som moren til Talluah, Kim, skal passe mens de er borte. Talluah er svært opptatt av babyen sin, og de planlegger å være hjemme tidlig. Man natten går, og ingen kommer hjem. Neste dag etterlyser moren de to, men de er sporløst borte. Men de er blitt sist sett på en fest hos en venninne av Tallulah, som bor på et gods ved en stor skog. 

Det går to år, og vi er i 2019, der vi møter Sophie, som skriver kriminalbøker. Hun har nettopp bosatt seg i byen sammen med kjæresten som har ftt jobb der. . Hun oppdager en lapp ved huset de leier, der det står Grav her. Og hun graver og finner en ring, som viser seg å være en som Zach kjøpte til Tallulah den kvelden de forsvant.

Vi følger Kims leting etter sannheten om hva som skjedde med datteren, og Sophies interesse for saken, som krimforfatter. Det ble en spennede historie med mange overraskelser og mysterier, som gjorde boka lett å lese, og vanskelig å legge fra seg. En grei og lett sommerroman.Cappelen Damm
2022
420 sider
Oversatt av Anita Garmannslund
Kjøpt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar