torsdag 14. juli 2022

Myriam H.Bjerkli : Grønnøyd monster (Psykologisk thriller) 2022

"Vibeke og Christian har giftet seg. Alt er tilsynelatende bra, men Vibeke mottar noen rare brev der noen forsøker å advare henne, og hevder at Christian drepte den forrige kona si. Noen skraper opp bilen hennes og skriver HORE!!! på den. Samtidig blir hun dårlig og kjenner seg både uvel og svimmel. Hun går til legen som konstaterer at hun er blyforgiftet. Er det virkelig noen som prøver å ta henne av dage? Har avsenderen av brevet rett, er Christian virkelig en skruppelløs morder?"

Politietterforsker Håkon Haakonsen kobles på saka, som ikke blir lett å håndtere. Samtidig sliter han med dårlig samvittighet overfor sin mor, som er dement og ligger på sykehjem. Han besøker henne ofte, og hun klager over at noen er ute etter henne på avdelingen. Håkon føler seg hjelpesløs og ensom. Og nå har Sandefjord politistasjon fått ny sjef, Sylvi Noor, som han jobbet sammen med i Oslo for tre år siden.  En hendelse der de to var involvert, fikk han til å søke seg til Sandefjord. 

 Vi veksler mellom tida der Christians første kona ble funnet død, og nåtid. Både Christian og Vibeke har jobbet i barnevernet, han som sjef. Men han har forlangt at hun skal være hjemmeværende etter at de giftet seg. Vibeke har nettopp mistet sin far i en uforklarlig påkjørsel, der sjåføren stakk av. Her er flere personer knyttet opp mot hovedpersonene, og vi blir godt kjent med de gjennom gode karakterbeskrivelse. Boka blir derfor troverdig og realistisk.

Jeg liker at boka har korte kapitler. Det gjør den lett å lese, og det holder spenningen oppe hele tiden.Vi er innom mange tema, hovedsakelig handler det om vold, sjalusi, bedrag og løgnaktighet. Som vanlig skriver forfatteren svært overbevisende om tøffe, sårbare saker, i denne boka som i hennes tidligere. Det er derfor jeg elsker bøkene til Myriam Bjerkli. 

Anbefaler denne thrilleren, og de andre bøkene hennes! 



Bonnier forlag
2022
319 sider
Kjøpt, signert eksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar