onsdag 7. september 2022

Sigbjørn Mostue: Taus savanne. 2022 Thriller

 


Dette er oppfølgeren av Himmelen skal gråte blod, en fantastisk spennende Rivertonnominert bok.

Her møter vi den tøffe helten Even Stubberud, leder for en topphemmelig antiterrorenhet. Han har nå behov for en ny tilværelse, og skal bidra i opplæringen av viltvoktere på savannen i Kenya. Han har lagt bort våpnene for godt. Det har vært nok brutalitet og dreping.

I Kenye har det økt kraftig i nedslakting av ville dyr, særlig er elefantene utsatt. Det står sterke krefter bak, og mye tyder på at Kina er en av de. I Norge får hans tidligere sjef i Forsvarets etterretningstjeneste, Elna Husøy, vite at i det planlegges jernbane i nord, med kinesisk finansiering, noe hun reagerer sterkt på.

Stubberud blir rakst kastet inn i kampen om å redde dyr og miljø. Han jobber ved siden av en kvinne fra Venezuela, med samme mål, og de oppdager snart at forholdene er verre enn antatt.
"Imperiet kommer og går, slo det meg.Nå var et nytt tideverv i emning. Demokratiene knelte, de autoritære og totalitære regimene var igjen på frammarsj over hele verden. Det veltet seg i magen min ved tanken."

En intens spennede historie, der vi vekselsvis leser om kampen Elna Husøy kjemper for å få norske politikere på banen, og Even Stubberuds kamp for å redde miljø og natur i Kenya.
Og ingenting foregår stille og fredelig, her er det spenning fra første side.

Natur og dyreliv i Afrika er fantastisk godt og malerisk beskrevet, noe som bli en sterk kontrast til den tøffe kampen som blir pågår mellom Stubberud og hans fiender på savannen. Jeg elsker bøkene til Mostue, dette er virkelig god spenningslitteratur. Og kampen om å motstå stomaktenes innflytelse og inngrep i store deler av verden er noe jeg har vært redd for lenge, så dette styrket mine bange anelser.

 Anbefaler på det sterkeste!

Cappelen Damm
2022
298 sider
Lånt på biblioteket


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar