torsdag 17. november 2022

Trude Teige: Løgnere 2022 Krim


 

Hvordan avsløre den skyldige når alle lyver?

En mann pisser på en gravstein.

En liten gutt har hengt en katt i et tre.

Gamle levninger av et menneske blir funnet i Nordmarka.
I en liten idyllisk veistump fører en forbrytelse til at mørke hemmeligheter blir avslørt.

Alt henger sammen

Kajsa Coren, som er journalist, vil lage en dokumentarfilm om venninnen, Anki, som nylig er blitt  voldtatt hjemme i sin egen seng. Da Kajsas samboer, Karsten Kjølås,som er politietterforsker, finner et skjelett i Nordmarka,viser det seg at dette har tilknytning til Anki. Anki, som er svært medtatt etter hendelsen, blir plutselig borte. Og nå blir en ny kvinne voldtatt hjemme.

Ankis nabo, en nysgjerrig dame som følger med på alt som skjer i nabolaget, har sett en mann i hagen hos Anki, men hun ønsker ikke å uttale seg, da hun har en voksen sønn som også tar turer ute om natta. En annen nabo kjører ut seint på kvelden med overfylt tilhenger på bilen. 

Radarparet Beth Ross og Tom Lohne i politiet blir ansvarlige for etterforskningen sammen med Karsten, som ikke føler seg helt frisk. Det blir en spennende etterforskning, men ikke så enkel for politi og den gravende journalisten Kajsa. For alle lyver. Og de vi tror er våre nærmeste lyver mest.

Trude Teige skriver alltid godt og spennende, og her er et interessant persongalleri som vekker nysgjerrighet hos leseren. En velskrevet krim.

Aschehoug
2022
281 sider
Lånt på biblioteket



2 kommentarer:

  1. Det blir korte kommentarer, for halvparten av gangene jeg kommenterer kommer de ikke gjennom.
    Denne har jeg lyst å lese, liker Kajsa Coren, og er spent på hva som skjer i denne "episoden"
    God helg Åslaug!

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg opplever også problemer, og kommenterer lite for tida. Men blir selvfølgelig glad over at noen ser hva jeg skriver, så takk, Tine!

      Slett