onsdag 1. februar 2023

Oppsummering januar 2023En stort sett flott vintermåned er passert. 
I det nye året har jeg bestemt meg for å gjøre noe i forhold til lesing/blogg. Jeg vil nok lese like mye som sist år, da jeg las 72 norske bøker og 46 utenlandske. Noe færre enn året før. Men jeg kommer til å trappe ned bokblogging noe. Færre og kortere omtaler tenker jeg. Dette har litt sammenheng med tidsbruk og litt er det på grunn av at det ikke er så mange som følger meg på bloggen. Men for egen interesse vil jeg holde meg ajour med hva jeg leser, og jeg vil fortsatt lese blogginnlegg fra andre, om jeg kanskje ikke alltid vil kommentere. Dessuten legger jeg inn tanker om bøker på Instagram innimellom. 
Uansett så ser jeg fram til et nytt leseår, for bøker er en viktig del av livet mitt.

Norske bøker
Helga Flatland: Etterklamg 2022 Roman
Rune Salvesen: Skjoldmøytrilogien 2022 Roman
Frøydis Lilledalen: Paradis 2021 og Mødrenes synder 2022
Kathrine Nedrejord: Forbrytelse og straff 2022
Matias Faldbakken: Stakkar 2022
Zeshan Shakar: De kaller meg ulven 2022 Roman
Espen Skjeven: Blod er tykkere enn vann 2021 Krim

Utenlandske bøker
Miranda Cowly Heller: Papirslottet Amerikansk roman
Agota Kristof: I går (1995) 2022 Ungarsk roman
Liza Marklund: Kallmyren 2023 Svensk krim 

Annet:
Film:
Close. En nydelig, bra film, absolutt severdig og til ettertanke.
Avatar 11. Litt utenom mitt interesseområde, men artig å se.
Munch. Bra om Edvard Munch.
Trøndelag Teater: Grieg og Garborg: Haugtussa.
Skaun kunstforening: Foredrag og filmer fra Statens høstutstilling 2022.
Og som alltid ser jeg mange gode serier på NRK og Netflix.

11 kommentarer:

 1. Jeg har respekt for ditt valg om å redusere aktiviteten på bloggen, selv om jeg synes det er leit at enda flere trapper ned. Leser bloggen din selv om jeg ikke alltid kommenterer. Har man begrenset tid, så prioriterer jeg vel helst å kommentere der vi får i gang en en slags gjensidig samtale. Der synes jeg bloggen funker bedre enn på IG. FB er bedre enn IG for bokprat.
  Jeg prøver jo selv å trappe ned, men jeg har fortsatt en del aktivitet, fordi jeg liker bloggosfæren.

  Ellers så ser det ut til at du har lest en del bra bøker. Har lest tre av dem. Stakkar, Paradis og Blod er tykkere enn vann. Bra bøker.

  Ønsker deg en fin februar Åslaug, jeg vil fortsatt følge deg her og der:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg ang bloggosfæren! Har jo holdt på en stund, så jeg blir nok ikke helt ute.

   Slett
  2. Hvorfor ble jeg anonym her?

   Slett
 2. Vi tenker sikkert likt ang. tid som går med til bloggingen, men du holder koken, så det er bra!
  Jeg har lest seks av dine denne måneden, og står på vent til Kallmyren. Tror du likte Nedrejord sin bok bedre enn meg, begynnelsen var super, men så ble det mye repetisjon syntes jeg.
  Vel, den Munchfilmen, er det den som går på kino nå? Jeg har lyst å se den, men hørte noen negative ord om den, så jeg vet ikke, hva syntes du?

  SvarSlett
  Svar
  1. Du MÅ se Munch-filmen. Jeg syns den var utrolig godt laget, og de fire skuespillerne som var Munch passet så bra i rollene sine. Munch var ikke noe glansbilde, og det ble derfor så riktig laget.

   Slett
 3. Jeg har lest 3 av dine denne måneden, Nedrejord,Flatland og Shakar. Likte alle tre godt.
  Jeg er innom her, ikke ofte, men innimellom. Som Anita sier over her, så prioriterer jeg helst å kommentere der hvor jeg kan få i gang en slags samtale om en bok, det er noe jeg setter stor pris på for det beriker på veldig mange måter opplevelsen av boken. Derfor velger jeg å bruke tiden min på å kommentere på de bloggene hvor dette lar seg gjøre. Men all mulig respekt for valget ditt om å bruke mindre tid på bloggen. Jeg vet av erfaring at det tar veldig lang tid, og selv om jeg ikke blogger så ofte så liker jeg å skrive litt om bøkene når jeg først blogger, så jeg vet at dette er noe som tar tid.

  Som deg ser jeg også på serier, både på Netflix, NRK og andre strømmetjenester.

  Ønsker deg en fin februar måned, Åslaug :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser at du og flere andre liker å debattere bøker dere leser, og jeg liker godt å lese disse diskusjonene. Du er jo utrolig grundig og aktiv, Beathe! Følger......

   Slett
 4. Her vest har januar vore meget skiftande, og ganske blaut. Eg har ikkje lest nokon av dine, men Etterklang har venta sidan den vart gitt ut. Følte alle las den og meinte noko om den, så den har låge i karantene. God februar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har ikke gjort ferdig omtale om Etterklang, tenkte å skrive. Får se! Men liker Helga Flatland veldig godt! Fortsatt flott vintervær i Trondheimsområdet.

   Slett
 5. Ja, blogging tar litt tid og jeg vet at mange henter stoff fra bloggene våre, så jeg ikke røpe for mye. Jobber med å korte inn bok-innlegg, men samtidig blir det for meg en blogg om en del faktastoff, som jeg sikkert er mest opptatt av å finne igjen.
  Jeg har et prøveprosjekt for å se om jeg kan tjene noen penger på bloggen, fordi jeg bruker en del tid på den. Og det ligger mye stoff åpent så det er jo sånn at man av og til ser hva studenter og elever har på pensumlista. Jeg har opplevd opptil 300 klikk på f.eks. på Camilla Collett i løpet av et par dager. Det skal bli spennende å se hva det blir i løpet av en mnd. En motivasjon til å fortsette.
  Men aller mest blogger jeg for å huske hva jeg har lest.
  God Tur :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende med prøveprosjektet ditt. Skjønner at studenter og skolelever leter etter litteraturstoff på bloggene. God februar!

   Slett