onsdag 15. mars 2023

Camilla Grebe & Åsa Träff: En slags fred 2010 og Bitrere enn døden 2011 Svensk krimserie.


Fra forlaget: Dette er den første boken om psykologen Siri Bergmann. Siri er psykolog. Til hennes kontor på Södermalm kommer alle slags mennesker og forteller om sine dypeste redsler og mørkeste hemmeligheter. Men Siri bærer også på en smerte: Hun har vært enke i ett år. Etter at mannen hennes druknet, føler hun seg stadig mer ensom og redd i det vesle huset i skjærgården utenfor Stockholm, der hun sover med lyset på. En dag finner hun en av pasientene sine, en ung kvinne, i sjøen ved brygga. Politiet finner et selvmordsbrev der den døde takker Siri for at hun fikk henne til å innse hvor meningsløst livet er. Siris verden raser sammen. Er hun virkelig så dårlig til å ta hånd om pasientene sine? Eller finnes det en annen forklaring? Hun begynner å få en ubehagelig, smygende følelse av at noen følger etter henne. At det finnes noen der ute i mørket som vokter på henne og vil henne vondt.



Fra forlaget:

Dette er den andre boken om psykologen Siri Bergman. En kvinne blir brutalt sparket i hjel i sitt hjem. Gjemt under kjøkkenbordet sitter den femårige datteren Tilde. Samtidig møter psykolog Siri Bergman og hennes kollega Aina en helt ny gruppe pasienter: De skal lede en selvhjelpsgruppe for fem kvinnelige voldsofre. En av dem forfølges stadig av sin tidligere samboer. En kveld dukker han opp utenfor kontoret og vil snakke med Siri. Gradvis flettes vesle Tildes skjebne sammen med Siris og de fem kvinnenes. 

Dette var to av pocketbøkene jeg valgte til utenlandsturen i feruar/mars, noe jeg ikke angret på. Søstrene Grebe og Träff skriver spennende bøker med driv og nerve, og vi følger hovedpersonen psykolog Siri og hennes kollegaer gjennom vanskelige saker med klientene, men også med egne problemer. Ikke full fart og blodig krim, men krim med mye meneskekunnskap, innsyn i problemsløsing med mennesker i vanskelige situasjoner, prøving og feiling. Og her er det nok av problemer å løse, også hos hovedpersonen.    



Gyldendal
Utgitt 2010 og 2011.
Kjøpt som ferielektyre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar