mandag 29. mai 2023

Ellen G.Simensen: Den navnsløse arven Krim 2023 En junikveld i år 2000 samles en ungdomsgjeng ved et tjern utenfor byen for å feire overgangen til videregående skole. Stemningen er høy, men når morgenen gryr snus gleden. En jente har blitt utsatt for en voldtekt, og hevnen hennes ender i en nådeløs tragedie for de involverte. En hendelse som skal prege dem alle inn i voksenlivet. 16 år senere blir en lege ved en fertilitetsklinikk på Ringerike brutalt myrdet. Etterforsker Lars Lukassen kobles på saken. Politiet forstår raskt at den vil bli utfordrende å løse, og de dras inn i en sak som skal vise seg å ha dype forgreininger i Norges sæddonorsystem og menneskers liv, men også Lukassens egen livshistorie.

Lars Lucassen er fremdeles ikke helt i vater etter skilsmissen med Elin, men han koser seg sammen med datteren Annie, etter en nestenulykke hun ble utsatt for. Og nå innser han også at Johanna, den nye kjærsten, passer godt samman med datteren. Men nå oppdager han plutselig at faren, som moren aldri snakket om, kan være en som ikke bor så langt unna. Det blir en intens jakt på egen identitet, samtidig som han har ansvaret for letingen etter hva som skjedde med den myrdede legen, og etter hvert krysser de to sakene hverandre.  

En skikkelig fengende krim, troverdig og godt skrevet. (Men jeg fikk assossiasjoner til noe jeg har lest nylig, men klarer ikke å finne hva det er. Det var et eller annet kjent med hendelsene fra 2000-tallet.) Men uansett, jeg er virkelig blitt grepet av Simensens romaner, og ser fram til flere. For det kan da ikke slutte slik? Cappelen Damm
2023
345 sider
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Denne likte jeg godt også, herlig at vi er enig :)

    SvarSlett