tirsdag 13. juni 2023

Samuel Bjørk: Hitra 2023 Krim


 

"En åtte år gammel gutt forsvinner sporløst fra øya Hitra utenfor trøndelagskysten. Tre år senere er drapetterforsker Mia Krüger tilbake på øya, hvor hun tidligere forsøkte å ta sitt eget liv. En lokal jente ber henne innstendig om hjelp til å finne den forsvunne gutten, og Mia, som egentlig er ferdig som politi, klarer ikke annet enn å begynne jakten. Holger Munchs gamle enhet i Oslo er nedlagt, og da en seksten år gammel jente blir funnet brutalt drept på øya, med guttens navn skrevet i blodet, blir han tilkalt for å le-de etterforskningen. Sammen går Mia og Munch løs på en sak som å viser seg å være mer intrikat enn noen kunne forestille seg. Samuel Bjørks thrillere utgis av forlag over hele verden, og er en internasjonal suksess uten sidestykke."

Som vanlig en thriller med mange intrikate innfall fra ulike sider, godt skrevet og spennende med godt driv fra første side. Et stort persongalleri, der vi blant anna er innom de rike oppdrettsbaronene på Trøndelagskysten, fører til at leseren blir revet med hele tiden, og løsningen ligger ikke klart i dagen før slutten nærmer seg.  At handlingen er lagt til Hitra, gjør den særlig interessant, da jeg har bodd på naboøya Smøla i over femti år, og kjenner øya godt. Jeg liker Mia og Holger, to personer med hver sine problemer i privatlivet, men som fremstår som sympatiske og ekte. Rett og slett en god krim jeg las med glede, trass i over 500 sider. Jeg liker vanligvis kortere bøker.


Bonnier forag
2023
504 sider
Lånt på biblioteket

1 kommentar:

  1. Jeg har likt det jeg har lest av Samuel Bjørk før, så denne har jeg på leselisten. Etter å ha lest din omtale, gleder jeg meg litt ekstra til det er min tur :)

    SvarSlett