tirsdag 23. januar 2024

Brit Bildøen: Gult farevarsel 2023 Roman


"Det bryggjer opp til storm i det Dorte kjem opp til Innsetra, ein intim og luksuriøs gjestegard langt til fjells. Her har ho planlagt ei heilt spesiell gullbryllaupsfeiring for foreldra sine og invitert med tvillingbroren, søstera og mannen og hunden deira, Laban.
Allereie da ho kjem fram, angrar Dorte på at ho har samla familien her, seint i oktober. Så bryt uvêret laus, eit jordras sperrar av området og familien blir stengd inne på setra saman med to ruskete jegerar. Lite anar Dorte at raset berre er den første av ei rekkje hendingar som denne familien aldri kjem til å gløyme.
Gult farevarsel er ein roman om menneske og dyr, og om korleis vi ser kvarandre og naturen vi alle er ein del av."

Dette ble en rar fjelltur, der møtet mellom naturvernere og ulvejegere blir mer dramatisk enn forventet. Det er meldt gult farevarsel pga store nedbørsmeldinger og rasfare. Familien er samlet for å feire gullbryllup på en sæter. Verten Ole er alene om arbeidet med festen. Regnet høljer ned, det er grått og trist.  Stemningen er spent. Da et ras stenger veien, er familien fanget på sætra. Men to ulvejegere, som så vidt redder seg fra rasstedet, må også tilbringe tida på sætra. Og når noe alvorlig skjer, blir stemningen svært anstrengt. 
En roman om klimaforstyrrelser og ekstremvarsel, dyrevern og familiekonflikter. En vellykket miks jeg likte å lese,

Samlaget 
2023
230 sider
Nynorsk
Lånt på biblioteket

2 kommentarer:

  1. Denne har vært med i kofferten et par ganger, men ble ikke rett timing. Jeg prøver igjen:)

    SvarSlett
  2. Denne har jeg også lest, og jeg likte den godt :)
    Fin omtale Åslaug, og riktig god søndag!

    SvarSlett