onsdag 28. februar 2024

Oppsummering februar 24

Måneden startet med tur til Gran Canaria, noe som gjorde godt etter Ingunns herjinger i Trøndelag. Deretter ble det vinterferieuke i Oppdal, før jeg kom hjem til Buvika. Det er blitt lite lesing denne måneden, men hjemme lå det mange godbiter og ventet, både i postkassa og på biblioteket. Så mars blir nok en mer aktiv lesemåned.

Norske bøker
Merethe Lindstrøm: Når vi synger. Roman
Inger  Johanne Øen: Det du eier evig. Krim
Cris Tvedt: På ære og samvittighet. Krim
Myriam H.Bjerkli: Samiras død. Krim

Utenlandske bøker: 
Lisa Marklund: Stormberget. Tredje.bok i trilogien fra Norrbotten
Anne Stern: Jordmoren i Berlin. Spenningsroman

Annet:
Herlige dager på Gran Canaria i leilighet rett ved vannkanten. Havsus og kraftige brenninger "forstyrret" roen, men var godt å sovne til. Lange turer langs strender og på fjellet gjorde godt. God mat og drikke hører også med.
Fikk også til  et et lite bokbloggertreff, da Anita, (Artemisias verden) og jeg møttes og snakket om bøker. Jeg var så heldig å få overta Jordmoren i Berlin, som Anita hadde lest ferdig. Dermed hadde jeg noe å glede meg til på flyreisen hjem.

Oppdal med vakre solrike dager og nydelige kveldsstemniger var også flott å få med seg.

                                         Gran Canaria
                                                                      
                                                                          


                                  Oppdal

Anbefaler gjerne serie(r ) jeg har fulgt etter jul.
"Yellowstone" En spennende serie i 5 sesonger, om livet til familien Dutton på en stor ranch i Montana Kampen om å få beholde land og jord, både for farmere og indianerne, når den moderne verden vil bygge flyplasser og turisme.
"1883" er fortellingen om hvordan nybyggere slet for å finne land, reisen gjennom Amerika, til de endelig finner Montana. Blant disse er forferderen til familien Dutton i Yellowstone.
"2024" følger familiene fra 1883 videre, 
Dette er tøffe wild west, med hardt arbeid, vold og kjærlighet  Og mye amerikansk historie i forhold til indianerne, nybyggerne, i eldre og moderne tid.

4 kommentarer:

 1. Med en så aktiv måned, er 6 bøker bra det:) Gran Canaria er deilig, fine bilder fra der og på Oppdal med fullmåne. Hver sin sjarm:) Hyggelig å møtes og glad for at du likte Jordmora:) Ønsker deg en fin mars Åslaug:)

  SvarSlett
 2. Det er gull verdt å få seg en tur til sol og varme. Kjempefint bilde av deg og Anita, skikkelig blinkskudd :) Måne og sol-bildene var iskalde, jeg går og tar på meg en jakke, for selv om temperaturen har økt et par grader her i Bergen, så er det skikkelig surt.
  Jeg har faktisk lest alle bøkene du har lest denne måneden, det var litt artig :)
  Ha en fin lesemars Åslaug!

  SvarSlett
 3. Morsomt at du og Anita traff hverandre, flott bilde. Skulle gjerne opplevd litt sol og varme, men slik ble det ikke i vinter og nå er snart våren her. Sola tar godt når den titter fram. Den Yellowstone hørtes fin ut, hvilken kanal er den på ? Ha en fin vårmnd :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du finner Yellowstone de tre første sesongene på Netflix. De resterende pluss de to andre seriene (1883 og 1924) er på Showtime. Håper du har en fin vårmåned også, her skinner sola.

   Slett